Wat is er de aankomende weken te doen in Scheveningen

Ma 23 Sep Di 24 Sep Wo 25 Sep Do 26 Sep Vr 27 Sep Za 28 Sep Zo 29 Sep Ma 30 Sep Di 01 Oct Wo 02 Oct Do 03 Oct Vr 04 Oct Za 05 Oct Zo 06 Oct Ma 07 Oct Di 08 Oct Wo 09 Oct Do 10 Oct Vr 11 Oct Za 12 Oct Zo 13 Oct Ma 14 Oct Di 15 Oct Wo 16 Oct Do 17 Oct Vr 18 Oct Za 19 Oct Zo 20 Oct Ma 21 Oct Di 22 Oct Wo 23 Oct Do 24 Oct Vr 25 Oct Za 26 Oct Zo 27 Oct

Do 18 April

Bezienswaardigheden
Madurodam
Sealife Scheveningen
Watersport
Aloha Surfschool

Controleer voor alle zekerheid zelf even de openingstijden, zeker op feestdagen.
Wilt u iets eten, drinken of kopen? Dan raden wij u van harte onze sponsors aan.

Sponsors van Alles over Scheveningen

Grote of bijzondere evenementen in Scheveningen 2019

zaterdag 28 September t/m zondag 29 September

Internationaal Vliegerfestival

Vliegerfestival Scheveningen is het grootste internationale vliegerevenement van Nederland. Tijdens het Vliegerfestival Scheveningen zijn de meest bijzondere vliegers uit alle hoeken van de wereld te bewonderen. Vrijwel elk jaar is de grootste vlieger van Europa aanwezig tijdens het Vliegerfestival Scheveningen. Vanwege het fantastische schouwspel is het evenement een perfecte gelegenheid voor een een leuk dagje of weekendje met kinderen aan het Scheveningse strand! Adembenemend schouwspel

Locatie: Scheveningen

Tijd: 13.00 tot 17.00 uur

Meer info

vrijdag 04 Oktober t/m zondag 06 Oktober

Culinair Visfestival VISSCH in de haven van Scheveningen

VISSCH is een culinair visfestival op Scheveningen. laat de horeca van Scheveningen zien en proeven wat de zee u allemaal te bieden heeft. Met eten en drinken in tenten op de kade van de eerste binnenhaven aangevuld met muzikale en inhoudelijke optredens.

Locatie: Visafslag

Tijd: vanaf 17:00 uur

Meer info

zondag 13 Oktober t/m zondag 10 November

KopS Kunst op Scheveningen

Net als vorige jaren organiseert Kunstenaarsvereniging KopS (Kunst op Scheveningen) een boeiende expositie, gekoppeld aan een kunstwedstrijd. Dit keer met het thema: ‘Verbinding.’ In de art-galerie van KopS, aan de Keizerstraat 71 C geven meer dan zestig Scheveningse kunstenaars hun visie op het thema. Ieder met een interessant schilderij, of een beeld, foto, brons, glassculptuur, sieraad, textiele- of papiervorm of nog andere materialen. Alleen al die grote variëteit maakt een bezoek aan de expositie meer dan de moeite waard. Publieksprijzen. De toegang is gratis. Sterker nog, elke bezoeker die tussen 12 oktober en 10 november een stem uitbrengt op de drie werkstukken die het best inhaken op het thema, dingt zelf mee naar een leuke publieksprijs. Die wordt tijdens de feestelijke afsluiting getrokken uit de ingevulde stemformulieren. De trekking vindt plaats op zondag 10 november 2019 om 16.00 uur. Dan wordt ook bekendgemaakt welke drie kunstwerken de meeste publieksstemmen kregen. Het wordt moeilijk kiezen. Niet alleen is het grootste deel van de inzendingen van zeer behoorlijke tot echt hoge kwaliteit, maar ook de toegepaste vormen en technieken maken een keuze niet makkelijk. Maar wel des te leuker. Aparte jeugdprijs. KopS vindt dat je kinderen niet vroeg genoeg kunt leren kijken naar en interesseren in kunst. Daarom kunnen kinderen van vijf tot twaalf jaar zoeken naar antwoorden op vragen over de inzendingen. Vragenlijstjes liggen bij de ingang. En voor dezelfde leeftijdsgroep is er een echte kunstwedstrijd, ook met het thema ‘verbinding’ met een kans om in een heus museum te hangen: muzee in Scheveningen. Verdere informatie ook bij de ingang. Deel te koop. Nog een leuk fenomeen: voor wie een uniek stukje echte kunst in huis wil voor een heel redelijk bedrag, is de tentoonstelling een buitenkansje. Een deel van de geëxposeerde werken is te koop voor speciale expositie-prijzen. De gekochte werken kunnen bij de afsluiting worden meegenomen. Openingstijden en adres. Elke woensdag tot en met zondag van 13 oktober t/m 10 november 2019 13.00 tot 17.00 uur. Keizerstraat 71C. Art Gallery Kops, voormalig schoolgebouw naast Eetcafé De Maatschappij.

Locatie: Keizerstraat

Tijd: 13:00 uur

Meer info

zaterdag 16 November

Intocht Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Op zaterdag 16 november 2019 komt Sinterklaas voor de 71ste keer de Haven van Scheveningen op zijn kop zetten. De Pakjesboot is al even onderweg en de pieten hebben laten weten in de volle voorbereidingen te zijn om alle kinderen te voorzien van cadeaus en overheerlijk snoepgoed! Vanaf zaterdagochtend 10:30 begint het ontvangst van Sinterklaas in de haven van Scheveningen. Kom jij ook gezellig naar de haven om de Sint te verwelkomen? We hopen je daar te zien!

Locatie: Haven van Scheveningen

Tijd: Zie route

Meer info

vrijdag 27 December t/m woensdag 01 Januari

Vreugdevuur Scheveningen

Jaarlijks van 27 t/m 31 december vindt er op het Noorderstrand en op het Zuiderstrand van Scheveningen de opbouw plaats van het vreugdevuren op Scheveningen. Dit is een Scheveningse traditie en een ware race om het hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren. De vreugdevuren wordt op oudejaarsavond rond middernacht aangestoken en is gratis te bezoeken. Vanaf de boulevard van Scheveningen en op het zuiderstrand. Daar heeft u een goed uitzicht op de gigantische vreugdevuren.

Locatie: Noorderstrand

Tijd: 24:00 uur

Meer info

zondag 08 Maart

City-Pier-City Loop

Op zondag 8 maart 2020 vindt de 45e editie plaats van de CPC Loop Den Haag. Dit traditionele familie-evenement in Den Haag trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers. De online inschrijving voor de CPC Loop Den Haag is geopend.

Locatie:

Tijd: vanaf 11:00 uur

Meer info

Deze evenementen en wat is er te doen op Scheveningen is onderdeel van Alles over Scheveningen en die omvat: Scheveningen-Haven, Scheveningen-Centrum, Scheveningen-Duinoord, Scheveningen-Duindorp , Scheveningen-Belgisch Park, Scheveningen-Statenkwartier, Straatfotos en Snuffelbeurs

Alle genoemde evenementen en data zijn onder voorbehoud.
Uw evenementen ook hier gratis plaatsen? Vul dan het formulier in, of neem contact op met de webmaster.