Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Peper

Peper

Ingrediënten


Gemalen of korrels

Extra info


Peper is vers gemalen het lekkerst. Tip: Door lang verhitten gaat het aroma (niet de hete pepersmaak) deels verloren. Daarom het is aan te bevelen om peper - zo mogelijk - pas op het laatst aan een warme bereiding toe te voegen. Kan dat niet - dan is witte peper vaak de beste keuze. Hele droge peper korrels kunnen in inmaak, bouillon en stoofgerechten gebruikt worden (verwijder ze voor gebruik uit de laatste twee (Tip: Soms is vooraf verpakken in een thee-ei handig). (Ingemaakte) groene en rode peperkorrels kunnen heel of fijngehakt gebruikt worden. Ze komen goed tot hun recht in sauzen, dressing en paté. Lees verder www.dekooktips.com/warenkennis/kruid-spec/peper.htm De geneeskracht van zwarte peper mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/121717-de-geneeskracht-van-zwarte-peper.html