Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Basilicum

Basilicum

Ingrediënten


Vers en gedroogd

Extra info


Culinair Voor culinaire toepassingen wordt het blad van Basilicum gebruikt. Je kunt het blad het beste fijnstampen met olie of met de vingers verscheuren en dan fijnhakken om het toe te voegen aan gerechten. Je kunt de bladeren ook de laatste minuten toevoegen aan gekookte gerechten. Het kruid smaakt ook lekker gestrooid over salades en gesneden tomaten. De rijke pittige geur van basilicum vult knoflook goed aan. Basilicum wordt ook gebruikt in veel mediterrane gerechten en om azijnsoorten op smaak te brengen. Basilicum past goed in de volgende gerechten: Lamsvlees, Kalfsvlees, Kip, Salades, Tomaten-, Groente- en Kippensoep. Lees verder alles over Basilicum www.natuurlijkerwijs.com/basilicum.htm