Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Witlof ham uit de oven met échte kaassaus

Witlof ham uit de oven met échte kaassaus

Ingrediënten


3 stronkjes witlof 150 gram ham of beenham 150 gram kaas 5 eetlepels room Bieslook ½ maggiblokje

Bereiding


Snij de onderkanten van de witlof en kook ze gaar, als ze klaar zijn laat je ze goed uitlekken. Snij ze in vieren en leg ze daarna in een ingevette ovenschaal. Dan de ham over de witlof. Giet een scheutje room in een steelpannetje en doe er een half maggiblokje doorheen, ik knijp ze eerst fijn want dan lossen ze sneller op. Doe er ook wat bieslook door en bind het met kaas. Zodra het klaar is, giet je dit over de witlof en maak je het af door er wat kaas overheen te strooien. Nu nog 10 minuutjes onder de grill in de oven voor een mooi bruin kleurtje. (Heb je geen grill dan kan je hem wat langer in de oven zetten tot hij mooi bruin is.) Garneer met nog wat bieslook.

Extra info


Lekker met gekookte aardappelen erbij. Een beetje mosterd toegevoegd aan de kaassaus? Moet ik nog uitproberen