Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Rode bieten stamppot

Rode bieten stamppot

Ingrediënten


1,5 kg aardappels 1 kg gekookte bieten heel of in pot. 1 kg gehakt Gehaktkruiden naar smaak. 3 uien 3 tenen knoflook 250 gr spekjes 200 gr smeltjus croma Klontje boter Scheutje melk Peper Zout Mayonaise Appelmoes

Bereiding


Kruid het gehakt met de knoflook en maakt er platte ballen van. Snij de uien in zeer kleine blokjes. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Rasp de gekookte bieten grof als je hele bieten hebt en verwarm de rode bieten in een pan. (Niet koken) Bak de ballen gehakt. Bak de spekjes en doe daarna de fijngesneden uien er bij en bak deze lichtbruin. Smelt de croma smeltjus en maak met een weinig water een lekker dikke jus. De spekjes en uien er bij. Giet de aardappels af en stampt deze fijn en maak het smeuïg met een klontje boter en wat melk. Dan de bieten er bij stampen en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Extra info


Serveer met appelmoes en mayonaise.