Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Goelasjsoep van kleine omaatje

Goelasjsoep van kleine omaatje

Ingrediënten


300 gr. Soepvlees 2 Aardappels 2 Grote uien 50 gr. Boter 2 baadjes laurier 2 volle eetlepels bloem 1 theelepel paprika poeder 1 blikje tomatenpuree 125 cl creme fraiche

Bereiding


Snij het vlees in kleine blokjes. Snij de uien en aardappels in kleine stukjes. Fruit het vlees met de uien in de boter licht aan, voeg de laurier toe en roer er de helft van de bloem door en blijf roeren totdat de bloem een kleurtje heeft gekregen. Voeg de paprika poeder en tomaten puree toe en blijf nog even roeren totdat die tomaten puree verwarmt is. Voeg dan al roerend 1 1/2 liter kokend water toe. Blijf roeren totdat de soep iets bind dan de deksel op de pan en laat deze zachtjes 1 1/2 uur koken. Daarna de aardappelblokjes er bij en dan nog 30.min zachtjes laten koken. Roer de creme fraiche met de rest van de bloem en een flinke lepper van de soep tot een dun papje. Giet dit papje al roerend bij de soep en laat die soep onder voortdurend roeren nog even pruttelen.