Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn

Beschikbaar gesteld door Hans

Champignons in knoflook roomsaus

Champignons in knoflook roomsaus

IngrediŽnten


500 gr kleine champignons Klontje boter en beetje olijf olie voor de Champions te bakken Bosje verse peterselie 2 knoflooktenen 100 gr roomkaas of brie 150 gr geraspte oudenkaas 8 mespuntjes verzin blue(schimmelkaas) 1 dl kookroom Gemalen peper

Bereiding


champignons in plakjes snijden. Hak je de peterselie fijn en raspt de oude kaas. Doe een beetje boter en olie in de wok en bak hierin de Champions, geperste knoflook en de fijn gesneden peterselie in 8 minuten gaar zodat ze een mooi kleurtje krijgen. Dan de roomkaas of brie en een beetje oude kaas er bij en laat deze smelten, dan de kookroom toevoegen, let op dat de saus niet te dun word, anders even in laten inkoken en op smaak brengen met gemalen peper. Giet alles over in kleine ovenschaaltjes en doe er niet te veel in, want het is best wel machtig eten. Strooi er een beetje oudenkaas over en doe er twee mespuntjes verzin blue bij. Zet de schaaltjes boven in een hete oven (210 gr) en bak deze 12 minuten.

Extra info


Tip! Serveren met een ietsjes droge witte wijn. Iets teveel voor 6 kleine bakjes