Beschikbaar gesteld door Hans
Peper

Ingrediënten
Gemalen of korrelsExtra info
Peper is vers gemalen het lekkerst.
Tip: Door lang verhitten gaat het aroma (niet de hete pepersmaak) deels verloren. Daarom het is aan te bevelen om peper - zo mogelijk - pas op het laatst aan een warme bereiding toe te voegen. Kan dat niet - dan is witte peper vaak de beste keuze.
Hele droge peper korrels kunnen in inmaak, bouillon en stoofgerechten gebruikt worden (verwijder ze voor gebruik uit de laatste twee (Tip: Soms is vooraf verpakken in een thee-ei handig).
(Ingemaakte) groene en rode peperkorrels kunnen heel of fijngehakt gebruikt worden. Ze komen goed tot hun recht in sauzen, dressing en paté.
Lees verder
http://www.dekooktips.com/warenkennis/kruid-spec/peper.htm
De geneeskracht van zwarte peper
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/121717-de-geneeskracht-van-zwarte-peper.html