Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Champignonsoep

Champignonsoep

Ingrediënten


2 klontjes roomboter 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 ui of 2 sjalotten 250 gr gewone champignons 250 gr kastanjechampignons 1 tl. tijm, gedroogd 1 tl. oregano 750 ml runderbouillon (warm 11/2 blokje) 250 ml room/koksroom 3 el. maizena peper zout

Bereiding


Snij de ui in stukjes Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes en hou ze gescheiden. Snij het teentje knoflook zeer fijn. Verwarm olie en een klontje roomboter in een 24 cm kookpan en bak hier de uien en de knoflook in tot ze glazig zijn (3min) voeg dan de 250 gr. champignons, tijm en oregano toe. Onder het bakken een beetje peper en zout toevoegen. Bak dit tot de champignons gaar zijn. Voeg de runderbouillon toe en draai het vuur laag en laat de soep 10 min. zachtjes koken. Bak in een koekenpan de kastanjechampignons in een beetje boter en olie. Pureer met een staafmixer de soep en druk deze door een zeef. Giet de soep terug in de pan en maak een papje van water en maizena en giet deze al roerend bij de soep en laat deze binden. Zodra de soep gebonden is breng je hem op smaak met room of koksroom, zout en peper.