Fietsen

31 KM Katwijk 35 KM Noordwijk 36 KM Hoek van Holland 53 KM Maassluis 72 KM Brielle 73 KM Vlaardingen 75 KM Rijpwetering 78 KM Zandvoort

Wandelen

20 KM Meijendel

GPX uitleg

GPX bestand is een kruimelspoor die je kan volgen, doormiddel van fiets navigatie of via een smartphone met navigatie software er op. Ik gebruik zelf osmand waarvan de eestte 10 pakketten gratis zijn. Je kan van bijna alle landen de kaarten downloaden. U hebt minimaal 4 pakketten nodig. Een stem, een stem generator, wereld kaart en de kaart van Nederland. Dan heeft u nog 6 pakketten over voor andere landen. Met minimaal 4 pakketten kunt u dus door heel Nederland navigeren, zonder kosten te maken want het werkt gewoon offline via de GPS ontvanger in het toestel. U kunt vier verschillende modus kiezen, wereld, auto, fiets of lopen. Met elk zijn specifieke instellingen

Als er animo voor is wil ik wel een uitgebreide gebruiksaanwijzing maken om Osmand te installeren!! Laat het mij dit dan even weten! Hier de gebruiksaanwijzing om het GPX bestand te gebruiken nadat u osmand heeft ge´nstalleerd en een map heeft aangemaakt in de map "osmand" met de naam "tracks" en daarin plaats u de gedownloade GPX bestanden, let wel op dat elke route uit een heen en terugweg bestaat.

Klik op kaart
Klik eerst op linksonder boven de drie streepjes en zet dan de navigatie op fiets.
Klik linksonder op die "drie streepjes"
Dan krijgt u instellingen te zien en klik dan op "Kaart instellen"
Klik op "GPX-track"
Als u de GPX bestanden in het mapje tracks binnen osmand heeft geplaatst, komt u ze hier weer tegen en kunt u er eentje aanvinken. Samsung toestellen hebben de neiging om er .txt bestand van te maken, dan even hernomen naar de juiste naam .gpx. Zorg dat er maar eentje is aangevinkt!!!
Klik daarna op "OK"
Let op dat GPX-track aangevinkt is en dat bovenin fiets is geselecteerd.
Klik op de normale terug knop links of rechtsonder
Klik wederom op de "drie streepjes" linksonder
Dan krijgt u instellingen te zien en klik dan op "Aanwijzingen"
Dan krijgt u deze tekst te lezen "De getoonde GPX route gebruiken voor navigatie" Klik dan op "Ja"
Nu wordt de route getoond en breng Osmand u naar het begin van de route. Veel fietsplezier. Zelfs alleen de op stem, lukt het met een beetje oefenen prima.

© 2023 Wandel en fietroutes | Sponsored by Alles over Scheveningen | Contact