Wat is er de aankomende weken te doen in Scheveningen

Di 16 Jul Wo 17 Jul Do 18 Jul Vr 19 Jul Za 20 Jul Zo 21 Jul Ma 22 Jul Di 23 Jul Wo 24 Jul Do 25 Jul Vr 26 Jul Za 27 Jul Zo 28 Jul Ma 29 Jul Di 30 Jul Wo 31 Jul Do 01 Aug Vr 02 Aug Za 03 Aug Zo 04 Aug Ma 05 Aug Di 06 Aug Wo 07 Aug Do 08 Aug Vr 09 Aug Za 10 Aug Zo 11 Aug Ma 12 Aug Di 13 Aug Wo 14 Aug Do 15 Aug Vr 16 Aug Za 17 Aug Zo 18 Aug Ma 19 Aug

Zo 23 Juni

Bezienswaardigheden
Madurodam
Sealife Scheveningen
Bioscoop & Theater
Omniversum
Pathe Scheveningen
Watersport
Aloha Surfschool

Controleer voor alle zekerheid zelf even de openingstijden, zeker op feestdagen.
Wilt u iets eten, drinken of kopen? Dan raden wij u van harte onze sponsors aan.

Sponsors van Alles over Scheveningen

Grote of bijzondere evenementen in Scheveningen 2024

zondag 07 Juli t/m dinsdag 23 Juli

De Parade

Theaterfeest met acteurs, muzikanten, dansers, theatertenten en restaurants om het publiek te verleiden met attracties kunst en vertier. Per boot

Locatie: Westbroekpark

Meer info

zaterdag 20 Juli

Live on the Beach

Verplaatst naar het MALIEVELD

Deze zomer in het geliefde Scheveningen vindt het grootste house/techno strand festival van de Benelux plaats: NMNH (Nooit Meer Naar Huis) Beach Festival. Verwacht 3 stages die gevuld zijn met geweldige DJ s en een lichtshow waar je u tegen zegt. Het mooie weer is ook al besteld! Samen met de gezelligste mensen ga jij Noot Meer Naar Huis

Locatie: Scheveningen

Tijd: 13:00 t/m 23:30 uur

Meer info

zaterdag 10 Augustus t/m zondag 11 Augustus

Jaarmarkt Scheveningen Boulevard

Gezellige jaarmarkt. Langs de hele boulevard kramen met voor ieder wat wils!

Locatie: Langs de hele boulevard

Tijd: 11:00 t/m 18:00 uur

Meer info

donderdag 29 Augustus

Beatstad Festival

De voorpret kan nu echt beginnen want Acda en de Munnik geven deze zomer een groots strandconcert op het strand van Scheveningen! Donderdag 29 augustus betreden deze twee topartiesten het podium op het strand van Scheveningen. Wanneer Thomas Acda en Paul de Munnik in maart 2023 hun reünie aankondigen, verkopen zij in één uur tijd zes keer de Ziggo Dome uit en voegen daar later nog eens vier concerten in Ahoy aan toe. Daar komt nu ook hun strandconcert op Scheveningen bij! Het succes lacht beiden toe. BNNVARA maakte onlangs de documentaire serie ‘Woorden van een ander” van het duo. Niet eerder waren zij zo populair als nu. Zing tijdens hun strandconcert, met je voeten in het zachte zand, mee met de nieuwe singles 'Morgen Wordt Fantastisch' en ‘Tussendoor’ maar ook met die vele klassiekers die voorbij komen, zoals 'Het Regent Zonnestralen', 'Als Het Vuur Gedoofd Is', 'Lopen Tot De Zon Komt', 'Mooi liedje', 'Niet Of Nooit Geweest', ‘De Kapitein Deel II’ en 'Ren Lenny Ren'. Naast Acda en de Munnik zal eerder deze avond Van Dik Hout op het Scheveningse podium staan. Van Dik Hout viert in dit jaar het 30 jarig bestaan van ‘Stil in mij’. Misschien wel de grootste Nederlandstalige hit ooit geschreven. Tijdens de LIVE on the BEACH Strandconcerten staan jij en je vrienden met uitzicht op zee en jullie voeten in het zand, te genieten van de beste nummers van Acda en de Munnik Mis dit dus niet en zet daarom donderdag 29 augustus 2024 dik gedrukt in je agenda!

Locatie: Noorder Havenhoofd

Tijd: 16:30 t/m 23:30 uur

Meer info

zaterdag 31 Augustus

Beatstad Festival

Het grootste zomerfeest van Nederland '24 KAARTVERKOOP START A.S. VRIJDAG OM 10.00 UUR Zaterdag 31 augustus - Strand van Scheveningen Zaterdag 31 augustus laten we samen het strand van Scheveningen op haar grondvesten schudden tijdens Het Grootste Zomerfeest van Nederland. Kom op deze lekkere zomerdag met je vrienden genieten van een dag vol met koude drankjes en lekker eten. Met je voeten in het zand en uitzicht op zee, zing en dans je mee met de grootste artiesten van ons land! De Zonnegoden die garant staan voor hét Zomerfeest van 2024 zijn o.a. ANOUK, Suzan & Freek, Kraantje Pappie, Flemming en Zoë Tauran. Kris Kross Amsterdam sluit deze zomerdag met een spectaculaire show af. De presentatoren van de dag zijn Qmusic-dj's Menno Barreveld en Joost Swinkels. Een nu al memorabele dag die jij en je vrienden niet willen missen!

Locatie: Noorder Havenhoofd

Tijd: 16:30 t/m 23:30 uur

Meer info

vrijdag 06 September t/m zaterdag 07 September

Schollenpop Scheveningen

Schollenpop is een gratis toegankelijk popfestival op het Zuiderstrand in Scheveningen. Of dat het nu nog steeds gratis is weet ik niet, hou het in de gaten.

Locatie: Zuiderstrand

Meer info

zaterdag 14 September

Ooievaarsrun

De dag voor de gehandicapten, dan worden ze met luid toeterende vrachtwagens door Den Haag gereden. Altijd ontroerend om te zien Altijd op de tweede zaterdag in september.

Locatie: vanaf Zichtenburg naar Scheveningen-Haven (Visafslag)

Meer info

zaterdag 14 September t/m zondag 15 September

Open Monumentendag

Op zaterdag 10 september op Monumentendag exposeert Evert de Niet, amateur-historicus Scheveningen, in de Oude Kerk, Keizerstraat 8 te Scheveningen. In de Kerk is een unieke tentoonstelling over het “Kerkelijk Erfgoed van Scheveningen.” In deze expositie allerlei foto’s te zien van de grote verscheidenheid van kerkgebouwen, predikanten en ander kerkelijk leven op Scheveningen. Met diverse beelden van de Oude Kerk, Pnielkerk, Immanuelkerk, Prinses Julianakerk, Nieuwe Kerk, Oude en Nieuwe Bethelkerk, Prins Willemkerk, Oude en Nieuwe Badkapel, Zorgvlietkerk, Ichtuskerk, Oud Gereformeerde Gemeente in Ned., Thaborkerk, Eben Haezerkerk , Lourdeskerk en St. Antonius Abt. Tevens een historische tentoonstelling over Oud- Scheveningen zal in de Kerk te bezichtigen zijn. Foto’s o.a. van Scheveningen Dorp, Visserij, Klederdrachten, Badplaats, Havenkwartier, Geuzenwijk en Duindorp uit vroegere tijden en het Eiland, kortom vele historische beelden van Scheveningen. Tevens vindt orgelspel plaats. De kerk is geopend vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie: Oude kerk

Tijd: 10:00 uuur

zaterdag 21 September t/m zondag 22 September

Internationaal Vliegerfestival

Vliegers in alle soorten en maten zijn te bewonderen tijdens het grootste internationale vliegerevenement van Nederland; het Vliegerfestival Scheveningen. Rondom de Pier laat de vliegertop hun kunsten zien met de meest bijzondere vliegers. “ Het mooiste vliegerevenement op Scheveningen sinds 1978. Een evenement voor jong en oud. ” Reuzenvliegers zoals orka's, walvissen en allerlei andere vissen, zullen boven het strand hangen. De windkracht is bepalend voor de grootte van de vliegers die kunnen vliegen; hoe harder de wind, hoe kleiner de vliegers. De enorme vliegers, met een lengte van 30 tot 50 meter, vliegen bij windkracht tussen de 2 en 4 Bft op hun best.

Locatie: Scheveningen

Tijd: 13.00 tot 17.00 uur

Meer info

zaterdag 07 December

De Scheveningen Light Walk

Zaterdag 7 december 2024 De Scheveningen Light Walk is een uniek wandelevenement in het donker met uitgestippelde routes van 12,5 km, 18.5 km. Het evenement start zodra de avond valt, je loopt dus in het donker. Voor de acts is het belangrijk dat het donker is, er zullen dus ook stukken onverlicht zijn op het parcours, houd hier rekening mee. Versier jezelf met kerstlampjes of neem een lampje mee. Onderweg zijn er vele spectaculaire (licht)acts te bewonderen. Om de avond compleet te maken krijg je onderweg verschillende versnaperingen die passen bij de tijd van het jaar.

Locatie: Scheveningen

Tijd: 16:20 uur

Meer info

vrijdag 27 December t/m woensdag 01 Januari

Vreugdevuur Scheveningen

Yes, het gaat weer door!!!!!!! Jaarlijks van 27 t/m 31 december vindt er op het Noorderstrand en op het Zuiderstrand van Scheveningen de opbouw plaats van het vreugdevuren op Scheveningen. Dit is een Scheveningse traditie en een ware race om het hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren. De vreugdevuren wordt op oudejaarsavond rond middernacht aangestoken en is gratis te bezoeken. Vanaf de boulevard van Scheveningen en op het zuiderstrand. Daar heeft u een goed uitzicht op de gigantische vreugdevuren.

Locatie: Noorderstrand

Tijd: 24:00 uur

Meer info

Deze evenementen en wat is er te doen op Scheveningen is onderdeel van Alles over Scheveningen en die omvat: Scheveningen-Haven, Scheveningen-Centrum, Scheveningen-Duinoord, Scheveningen-Duindorp , Scheveningen-Belgisch Park, Scheveningen-Statenkwartier, Straatfotos en Snuffelbeurs

Alle genoemde evenementen en data zijn onder voorbehoud.
Uw evenementen ook hier gratis plaatsen? Vul dan het formulier in, of neem contact op met de webmaster.