Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Jameson

Jameson

Ingrediënten


Jameson Irish Whiskey wordt gemaakt met zuiver water en een combinatie van gemoute en ongemoute gerst. Tijdens het proces, wordt de gemoute gerst gedroogd door warme lucht, dit betekent dat er geen rook wordt gebruikt in het proces of in het eindproduct drievoudige distillatie. Een van de geheimen van het maken van whiskey ligt in het langzame, drievoudige distillatie in koperen pot stills. Deze methode geeft de whisky zijn gladheid en ronde smaak. Ierse whiskey's worden drie maal gedistilleerd. Kleur: Helder goud. Reuk: Bloemig, kruidig hout en zoet Smaak: Schitterende balans van kruiden, noten, vanille en sherry Afdronk: Zeer zacht Persoonlijke beoordeling: 8

Extra info


Geschiedenis In 1780 legde John Jameson in Dublin de basis voor zijn whiskey, die zou uitgroeien tot ’s werelds meest verkochte Ierse whiskey. Zijn motto hierbij was “Sine Metu” wat zonder vrees betekent en nog steeds staat vermeld op iedere fles Jameson. Om de meest verfijnde Ierse whiskey te kunnen produceren, moedigde hij de boeren uit de omgeving aan de beste kwaliteit gerst te verbouwen. Er werd geïnvesteerd in alleen de allermooiste vaten en zijn werknemers behoorden tot de best betaalden uit de regio.