Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Paprikapoeder

Paprikapoeder

Ingrediënten


Poeder

Extra info


Paprikapoeder is een populaire specerij in de Europese keuken. Vooral bij de Portugezen, Spanjaarden en Hongaren is paprikapoeder favoriet. Paprikapoeder is door de mooie rode kleur veel gebruikt om gerechten te garneren en kan vooral goed dienst doen als decoratie op sauzen. Gevulde eieren worden veel gegarneerd met paprikapoeder. U kunt het specerij gebruiken om een gerecht meer kleur en smaak te geven. Paprikapoeder is een prima smaakmaker in soepen, goulash, groenteschotels, kipgerechten, (stoof)vleesgerechten en visschotels. Paprikapoeder moet u vlak voor het einde van de bereidingstijd toevoegen. Alleen zo blijft het aroma behouden. Paprikapoeder wordt bitter als het verbrandt. De geneeskracht van paprika mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/103362-de-geneeskracht-van-paprika.html