Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Rode Peper

Rode Peper

Ingrediënten


Hoop hem binnen over te kunnen houden.

Extra info


Rode peper, ook wel Spaanse peper of chilipeper genoemd, is een echte krachtpatser. Niet alleen op culinair gebied staat deze rode vrucht zijn mannetje, ook op het gebied van gezondheid speelt rode peper een pittige rol. Naast de pikante smaak die rode peper aan een gerecht verleent, bevat deze vurige peul ook een aanzienlijke hoeveelheid vitamine A en C die beiden een krachtige antioxidant en stimulans zijn voor het immuunsysteem. Rode peper maakt je blij! Naarmate de vrucht rijper en donkerder wordt, vindt er een geleidelijke omzetting van vitamine C in bètacaroteen plaats en stijgt het capsaïcinegehalte. Capsaïcine is de stof die rode pepers de pittige smaak verleent. Naast het warme, branderige gevoel dat hierdoor tijdens eten van rode pepers in de mond ontstaat, doet capapsaïcine meer. Zo stimuleert het de endorfineproductie in de hersenen. Endorfine is een natuurlijke pijstiller en verleent een euforisch gevoel. Rode peper eten kan je dus vrolijker maken! De geneeskracht van Rode Peper mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/98613-de-geneeskracht-van-rode-peper.html