Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Surinaamse kip

Surinaamse kip

Ingrediënten


6 uien Olie 7 knoflook teentjes 6 takjes Selderij 3 kg kippenpoten Zout witte of zwarte peper liefs versgemalen 1 eetlepel ajie no motto (een Chinese kruid) 2 theelepels 5 spice powder 4 eetl. massala (Hindoestaanse kerrie) 8 eetl. ketjap 2 blikjes tomaten puree

Bereiding


Zet de pan of wok op het vuur en laat die goed heet worden Je neemt twee tot drie keer meer olie dan je normaal zou gebruiken en doe dat in de pan. Als de olie goed heet is doe je er de gesnipperde ui in en roert dit goed door elkaar. Meteen voeg je daarbij de uitgeperste knoflook erbij en roert dit goed door elkaar. Doe daarna meteen de gesneden selderij erbij en roer dit snel door elkaar. Massala erbij en roer dit goed door elkaar. Ketjap en tevens de blikjes tomaten puree. voeg daarbij zout en peper twee snufjes ajie no moto en 5 spice powder en roer dit goed door elkaar daarna een flinke scheut water erbij. Kippen poten doormidden zagen en aanbraden, daarna in de saus leggen. Laat dit een drie kwartier op een laag vuurtje afgedekt sudderen

Extra info


Met dank aan Mo van Inder.