Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Zuurkool

Zuurkool

Ingrediënten


Verhouding 1 kg aardappels is goed voor 4 personen En de verhouding aardappels zuurkool is de helft. 250 gr aardappelen pp 125 gr zuurkool pp 75 gr zuurkoolspek PP 1/3 rookworst pp Scheutje melk 15gr boter per 1 kg aardappels zout en peper

Bereiding


Laat het spek in kokend water 15 min. koken. Doe dan de zuurkool erbij en laat dit geheel nog zachtjes 20 min. stoven. Kook tegelijk de aardappelen, maar wel apart. De aardappels stampen en smeuïg maken met melk en boter. Daarna de zuurkool er bij stampen. Snij het spek in kleine dobbelsteentjes en schep deze er door. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Extra info


Zo maakte mijn moeder het en tot op de huidige dag is het mij lievelingskostje in de winter. Opdienen met rookworst, een lekkere jus en appelmoes. Zo lekker!!! 1/2 bak 100 mm is voor 12 personen. 1/3 bak 100 mm is voor 8 personen. 1/2 bak 65mm is voor 8 personen. 1/3 bak 65 mm is voor 4 personen. 1 gemiddelde aardappel is 100 gr