Beschikbaar gesteld door Hans
Pasta-kaasschotel uit de oven.

Ingrediënten
210 gr gekleurde macaroni of gedraaide pennen 30 gr boter 3 lente uitjes 225 gr verse spinazie 1 ½ el tarwebloem 450 ml melk 125 gr versgemalen Pacorino Romano 150 gr versgemalen Appenzaller 1 ½ el fijngesneden dille Versgemalen Peper Wat geraspte oude kaas Kook room
Bereiding
Kook de pasta al denta in een ruime pan met wat zout. Verhit in een grote pan 10 gr boter en bak hierin de lente uitjes 30 sec op een hoog vuur. Voeg de spinazie toe en roer alles (1 min)totdat de spinazie geslonken is. Haal alles uit de pan en smelt de 20 gr boter op een laag vuur. 1 ½ el bloem er bij en roer alles 1 min door totdat het mengsel lichtgeel is. Haal de pan van het vuur en voeg geleidelijk de melk en een scheutje kookroom toe. Zet de pan weer terug op het vuur en roer nog 5 min door tot de saus begint in te dikken. Voeg tweederde Appenzaller en alle Pacorio Romano toe en roer dit 2 min door totdat de kaas gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg de fijngesneden dille toe. Meng alles door elkaar en breng op smaak met de versgemalen peper en giet dit in een ingevette ovenschaal. (ronde glazenschaal) en strooi de het overige Appenzaller en de geraspte oude kaas over de pasta en bak deze in 20 a 30 min goudbruin op 190 graden .