Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Appeltaart

Appeltaart

Ingrediënten


Deeg 400 gram zelfreizend bakmeel 250 gr roomboter 200 gram basterdsuiker halve theelepel zout 1 rasp van een citroen 1 ei voor het eiwit(eigeel gebruik je later) Vulling 1,5 kg kilo jonagold in kleine brokjes 2 kopjes 200 gr rozijnen/boerenjongens (optie) inweken in een rum 1 flinke eetlepel kaneel 50 gram basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker

Bereiding


Voeg alle ingrediƫnten samen, kneed het deeg en laat het een half uur tot een uur ingepakt in de koelkast rusten. Verdeel daarna het deeg in 2/3 en 1/3 en gebruik 2/3 voor de bodem en zijkanten de en 1/3 voor de bedekking. Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) doe deze in een vergiet en laat dit afkoelen. Meng de appels, kaneel en rozijnen/boerenjongens, suiker en vanillesuiker in een kom laat het weer even uitlekken in een vergiet en giet dan over in de vorm en druk deze goed aan. Het eigeel over de bedekking met een kwastje smeren. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn.