Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Roergebakken andijvie met knoflook en ui

Roergebakken andijvie met knoflook en ui

Ingrediënten


1 el. boter en/of scheut olijfolie 1 ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (geperst) Beetje gemalen Italiaanse kruiden 125 gr champignons zout en peper paprikapoeder 500 gr andijvie (schoongemaakt en gesneden) 50 gr pijnboompitten 3 eieren klein scheutje melk Geraspte kaas 75 gr. gerookte spekjes

Bereiding


Ui kleinsnijden en de Champions in plakjes snijden. Pijnboompitten kort roosteren en apart zetten. Eieren met een scheutje melk, zout en peper en degeraspte kaas klutsen en roerbakken dit even apart zetten. Spekjes uitbakken en ook apart zetten Doe boter/olie in de wok en fruit 2 min. de ui aan, doe de geperste knoflook er bak deze nog 2 min. Doe de paprikapoeder en zout en peper er en voeg daarna de champignons erbij en deze nog 5 min meebakken. Dan de andijvie erbij en naar wens zout en peper toevoegen en blijven omscheppen, ongeveer 3 min. Kleur (frisgroen) en knapperigheid wijst de weg. Doe de spekjes en het ei erbij en verdeel de groente over de borden en strooi de pijnboompitjes er overheen.

Extra info


Lekker met gebakken aardappeltjes van zelf gekookte aardappels die je later bakt met boter en een scheutje olijf olie.